Milles

Milles

Vap-cam

Vap-cammet sender live fra hvalpekassen på udvalgte tidspunkter og efter aftale med de kommende hvalpe-familier. Alle kan følge med lige her

60. dag

DrægtighedPosted by Annie Wed, April 23, 2008 12:00:56

...og spændingen stiger!

Også maveskindsspændingen, skulle jeg hilse og sige: Der er ikke meget mere plads i Milles indre hvalpegård, og man kan i en rolig stund se de små lave buler på maveskindet mens deres mor ligger og hviler sig.

Jeg var ellers ved at tro det skulle blive en lang nat, da Mille i går aftes insisterede på at komme ud og tisse - og ind igen. Og ud og tisse igen...-og ind igen. Og ud IGEN! En normal aften bliver tilbragt højt snorkende et eller andet sted indendøre, og i går havde vi endda besøg af hendes store søn Fenris og dét gik helt efter sædvanen absolut ikke stille af, og både formiddagsluren, middagsluren, eftermiddagsluren og alle lurene derindimellem blev ustandseligt forvirret af de to pjattede unghanhunde, der ikke kunne få nok af hinanden og boblede over af lyst til at løbe omkring.

Blog Image

Mille rører nu - så vidt jeg kan se - slet ikke sin foderskål mere, men spiser udelukkende de specialretter med leverpostej og indsmuglet hvalpefoder jeg serverer for hende, og godbidder frister heller ikke rigtigt mere, så hun er vist ved at "gå fra foderet" før fødslen.

Og så lige en fredsommelig hyldest til forårssolstråler, der er medbringer stor nydning, især når sådan een lige rammer den skønneste ende af sofaen....

Blog Image

  • Comments(0)//milles.thekla.dk/#post11

58. dag

DrægtighedPosted by Annie Mon, April 21, 2008 21:34:38

Næsten ingen udflåd mere, heldigvis.

Mille er stadig vældigt kælen og yderst opmærksom på hvor hendes mennesker befinder sig, men ellers er hun ikke urolig eller viser tegn på forestående fødsel. Ingen graveri.

Jeg husker hendes optakt til fødslen sidste år som fuldstændigt vanvittigt graveri i hvalpekassen da jeg omsider fik gelejdet hende op i den, så da Mille og Tjalfe sover i stuen ovenpå og vi sover nedenunder, har jeg snedigt lagt en blyant ind under hvalpekassen for at sikre en vældig larm, hvis hun skulle begynde at grave og bygge rede i løbet af natten. Så vil kassen nemlig vippe og hamre mod trægulvet.

  • Comments(0)//milles.thekla.dk/#post10

Vap-cam

DrægtighedPosted by Annie Sun, April 20, 2008 21:02:22

Min dygtige mand har netop fundet ud af hvordan man sætter et webkamera op til at vise livet i en hvalpekasse, så for eksempel folk der venter længselsfuldt på at se de små, kan følge med lige fra fødslen.

Når Mille begynder at grave i hvalpekassen bliver vap-cam'et tændt så det vil være muligt at følge med i hvad jeg håber bliver en god fødselsdag.

Du finder kameraet her: http://www.thekla.dk/mille/index.html

  • Comments(0)//milles.thekla.dk/#post9

57. dag

DrægtighedPosted by Annie Sun, April 20, 2008 10:23:09

Jeg genfandt lige kalenderen fra sidste år, og opdagede at Mille fødte på sin 61. dag.

Efter et par dage hvor Mille mest har ligget og sovet under sofaerne og næsten kun har opsøgt os for at plage om mad (hun gider stadig absolut ikke at spise mad fra sin madskål), er hun igen begyndt at søge vores selskab og insistere på at ligge på skødet, selvom det ikke er en plads Tjalfe uden videre vil give fra sig.
Igår sluttede hun sig til os ude i haven hele dagen lå og osede skiftevis i solen og i skyggen, og hun gad endda godt lege lidt med Tjalfe og løbe efter en bold.

En hund på skødet er en ret varm affære, men Mille er helt VILDT varm, og især på maven, hvor den opstartende mælkeproduktion tilsyneladende hæver temperaturen lidt.

Jeg tog Mille med på den sædvanlige korte luftetur, og det gik fint, omend vældigt langsomt og ikke uden en vis gispen og halsen. Men det adstadige tempo passer perfekt til sønnen i huset, der vældigt gerne vil gå med på lufteturene og snakke mig et øre af undervejs.

Luneposerne er færdige og klar, efter et frygtet, men kort og problemløst intermezzo med symaskinen. Jeg mangler stadig at vove mig i Jysk efter et par vattæpper til at sy sammen til madrasser og et par ekstra klude/håndklæder/stofbleer til fødslen så jeg kan holde hvalpekassen tør og varm under fødslen.

Blog Image

  • Comments(0)//milles.thekla.dk/#post8

54. dag

DrægtighedPosted by Annie Thu, April 17, 2008 15:00:23

I følge de fleste af de steder hvor jeg har læst om drægtighed og fødsel, varer en normal drægtighed mellem 54 og 72 dage fra første parring og så er 63 dage et udtryk for den gennemsnitlige drægtigheds længde.
Sidst fødte Mille så vidt jeg husker på 62. dagen.

Det er ikke uden en vis gysen jeg i dag kunne konstatere at Milles kønsdele synes lidt opsvulmede og hun er en anelse åben, som i begyndelsen af en løbetid. Dertil har hun en smule udflåd, men heldigvis mente dyrlægen ikke der var grund til andet end at holde et ekstra øje på hende, og eftersom der ikke er veer, skulle alt stadig være i orden. Men hvalpene skulle helst blive hvor de er en uges tid endnu.

Mille bliver forkælet med leverpostej i hvalpefoderet og får serveret den slags måltider et par gange om dagen mens Tjalfe får en lidt mere nærig udgave af samme tallerken i et andet rum, så hun har madro og ikke skal hugge maden i sig.

Og idag har alle husets firbenede fået ormekur, så den del også er klar til fødsel.

  • Comments(0)//milles.thekla.dk/#post7

7+4

DrægtighedPosted by Annie Wed, April 16, 2008 18:26:55

Mille blir tykkere og tykkere, og undgår helst at hoppe op i sofaen, men forsøger istedet at charmere udvalgte mennesker til at komme hen til hende, når hun når kaster sig om på ryggen i tide og utide. Af og til forsøger hun sig endda med en slags rullende tackling, der går ud på at kaste sig på ryggen foran mine fødder, så jeg ikke kan komme forbi uden at nusse hendes mave.

Hun spiser ret lidt ad gangen og insisterer på at spise leverpostej og kyllingekød istedet for det gode hvalpefoder jeg tilbyder hende og som hun kun har foragt tilovers for - når vi kigger.

Blog Image

De er ikke lang pels altsammen, selvom Mille på ægte, kvindelig vis har udviklet sig en fin camouflerende krølle på siden af tromle-maven.

  • Comments(0)//milles.thekla.dk/#post6

7+2

DrægtighedPosted by Annie Mon, April 14, 2008 16:16:30

Det er nogen tid siden Mille holdt op med at være begejstret for de lange lufteture, så vi plejer istedet at tage en kort tur rundt om et par huller på par3 banen i særdeles adstadigt tempo.

I morges gik vi tur tidligt på dagen, mens græsset stadig var dugvådt, og dét var i følge Mille een af de tåbeligste idéer jeg længe havde præsenteret hende for. Allerede efter 100 meter sendte hun mig bebrejdende blikke og løftede poterne demonstrativt højt i det våde græs. Jeg endte med at tage snoren af hende og afkorte turen og vi blev venner igen derhjemme over en håndfuld godbidder og et håndklæde til de kolde poter.

Hvalpene sparker lystigt i maven - jeg har forsøgt at bestille tre hvalpe á 180 g. Måske er der fire. Jeg er vældigt spændt og jeg tror ikke hun går alle 63 dage ud denne gang, så jeg er i intensive barsels-forhandlere med mine flinke chefer, og har foreløbig aftalt vagtskifter med min gode mand, så han arbejder hjemme de dage i Milles niende uge, hvor jeg er på arbejde.

  • Comments(0)//milles.thekla.dk/#post5

7 + 1

DrægtighedPosted by Annie Sun, April 13, 2008 12:04:30

Lige et link til hvalpe-faren, Sofus' hjemmeside.

Niemi.dk

  • Comments(0)//milles.thekla.dk/#post4
Next »