Milles

Milles

Vap-cam

Vap-cammet sender live fra hvalpekassen på udvalgte tidspunkter og efter aftale med de kommende hvalpe-familier. Alle kan følge med lige her

Nyfødte!

FødslenPosted by Annie Thu, April 24, 2008 17:36:03

Så kom de omsider!

Midt på formiddagen sov Mille ellers fredsommeligt under en stol på kontoret, så jeg lagde mig på en madras i stuen med det erklærede mål, at indhente et par timers søvn. Efter 10 minutter travede Mille målrettet hen til mig og gav mig et grundigt tryneslik og gik så op i hvalpekassen og begyndte på presseveer i det små.

Så vidt jeg husker trak dén fase også lidt ud sidst, men denne gang var der knagme fart over feltet, og efter en halv time med tiltagende presseveer, fødte hun klokken 11.30 en stor han på 254g med rumpen først.

Blog Image

Milles første fødselserfaring sidste år ved denne tid bredte sig jo ud over hele dagen og aftenen med, så det kom noget bag på mig at hun begyndte at presse igen bare en god halv time efter.

Og det blev en pige klokken 12.30, 182 g og knagme med rumpen først igen.

Blog Image

Og Mille spildte ikke tiden, men pressede ufortrødent videre og fødte klokken 12.50 endnu en pige, denne gang på 210 gram.

Blog Image

Og uden tøven pressede hun igen, og dennegang en han (klokken 13.05 182 g) i en overraskende (men ikke helt uventet) farve:

Blog Image

Efter blendheimeren kunne jeg mærke endnu en "pakke" i hendes mave og den kom klokken 14.11 med et hurtigt pres og viste sig at være en stor pige på 210 gram.

Blog Image

Sikke et flot kuld! Hele fem store og flotte hvalpe!

Mille klarede fødslen rigtigt fint og uden forvirring eller fumlen og er helt rolig og hyggepyldrende nu uden at virke mere udmattet end man kunne forvente. Hun har spist og drukket, men har endnu ikke forladt kassen for at tisse, så vi måtte skifte hendes tæppe ved at kidnappe hvalpene, lokke hende efter dem og så lynhurtigt erstatte det våde tæppe med et nyt. Blog Image

Så nu ligger de alle godt og tørt og der emmer fred og idyl fra hvalpekassen - herligt.

  • Comments(2)//milles.thekla.dk/#post14

61. dag

FødslenPosted by Annie Thu, April 24, 2008 07:56:49

Det var en lang nat med masser af opblokningsveer, en hel del trippen rundt, en mulliard tisse-ture udenfor og nogen gravning i hvalpekasse og i min intermistiske seng ved siden af.

Jeg regner med at fødslen rigtigt går i gang lidt senere på dagen, når husets uroligste elementer er blevet sendt i pleje hos farmor.

  • Comments(0)//milles.thekla.dk/#post13

Nu?

FødslenPosted by Annie Wed, April 23, 2008 21:16:02

Mille går lidt pustende rundt og kigger på sine sædvanlige sovesteder med udpræget rastløshed...For lidt siden fik hun mast sin mave ind i Tjalfes hule og gravede lidt prøvende derinde, så kom hun ud for at se efter mig og hoppede op i sofaen til mig og lå der i 2 minutter, før hun hoppede ned, kiggede lidt, og gik ind under sofaen.

Hun trækker vejret gispende og halser som om hun har det meget varmt. Det ligner opblokningsveerne, og de kan jo godt trække ud, men ihvertfald sover vi hos hende i nat.

  • Comments(0)//milles.thekla.dk/#post12