Milles

HvalpestregerHvalpeliv

Posted by Annie Wed, June 18, 2008 12:26:58

Det tog lige eftermiddagen og en del af aftenen i går at ryste dyrlæge besøget af os (også den tobenede ledsager, der ikk blev stukket), men nu er alle friske igen og ude på skrammer....eller ihvertfald ude på noget i "hvalpekravlegården" udenfor.

Blog Image

Der er også blevet taget fat på universal-passionen igen - sko:

Blog Image

Og andre ting der dufter dejligt af sure tæer. Her må det være en særligt hårrejsende sur sok der bliver slået grundigt ihjel:

Blog Image

Og endelig yndige, yndige Soya, der er faldet i søvn på Michaels efterhånden temmeligt lasede, men uendeligt populære badesutter:

Blog Image

Dyrlægebesøg!!Hvalpeliv

Posted by Annie Tue, June 17, 2008 15:54:55

Så oprandt dagen for vaccination, chip og tjek hos dyrlægen.

Turen derop gik fint, med enkelte slagsmål i transportkassen, men ellers god ro og orden blandt de kåde hvalpe.

Der var ingen hvalpe der reagerede med det mindste piv på vaccinationen, men chipningen gik ikke stille af, selvom dyrlægen virkelig er god og gjorde sig umage.
Jeg tør ikke nævne navne af frygt for repressalier fra hvalpenes nye familier, men een af hvalpene måtte til min gru stikkes TO gange med den store chipnål, og en anden begyndte til min rædsel at bløde (altså kun lidt), fordi dyrlægen havde ramt et lille blodkar. Gys og gru. Men nu er alle både vaccinerede og chipsede og i øvrigt blevet skamros for skønhed og ynde hos dyrlægen.

Soffi var den coooleste hvalp: Hun blev pillet ved, stukket (det bemærkede hun ikke) chipset (*pivs*), slugte en godbid, og hoppede begejstret rundt på gulvet straks bagefter. De andre hvalpe lagde sig bare i en bunke og sov rævesøvn og lod somom de ikke var der.

Dét var en hård dag - både hvalpe, voksne hunde og jeg er helt udsplattede. Men heldigvis ér vi blevet venner igen ovenpå mit forræderi, og alle fire små sover som bedøvede på mine fødder i skrivende stund.

7 uger og fuld fart fremHvalpeliv

Posted by Annie Wed, June 11, 2008 10:17:54

Blog Image

Der er virkelig knald på hvalpebanden, og de er blevet rigtigt svære at fotografere når de er vågne, for de spurter omkring, så en hel del billeder kommer til at ligne dette.

Hvalpene er for alvor begyndt at reagere - og komme, vel at mærke - når man kalder, så på hurtige tisseture følger de i en lille flok i hælene på mig gennem stuen og udenfor, hvor de lige skal hjælpes til at huske at stoppe ved de to trin ned på terrassen, som ikke skal forceres ved at spæne ud i den blå luft. Og man kan godt glemme de er der, når man er en glad hvalp der er ude på skrammer.

Udover at øve "kom når jeg kalder", er jeg begyndt at tilskynde noget mere til at spise tørfoder, og det går rigtigt godt.
Der er ikke plads til ret mange tanker i en hvalpehjerne, så for at minde dem om foderet, drysser jeg det ud på jorden/gulvet til dem og kalder og så kaster de sig over det sammen med Mille og af og til også Tjalfe.
Hvalpene glemmer let at opsøge foderet når det bare står i madskålen i køkkenet, men hvis det bliver serveret for dem, kommer de tilsyneladende i tanker om at de er sultne.

Blog Image

Når jeg kommer hjem fra arbejde eller andre udflugter, bliver jeg modtaget med høje, glade hyl og bjæf fra hvalpegården og er nødt til at kaste alt hvad jeg har i hænderne fra mig, for at tilfredsstille velkomstkomitéen, der klatrer og springer op i skødet på mig, nærmest for jeg får sat mig på gulvet. Det er slet ikke til at bære at være så populær, jeg ender med at få nykker, og hvalpene kan slet ikke få nok af selskab og gæster i hvalpegården.

Hvalpene vokser stadig meget hurtigt, og man kan begynde at se forskellene i kropsbygningen og pelsen tydeligt nu. Smilla ser ud til at arve Milles spinkle facon, og Samson har lagt sig voldsomt ud og er blevet tydeligt større end sine søstre, så han bliver bred og mægtig som sin far. Desuden er Samsons pels allerede begyndt at "vokse opad" på hans flanker, så hans pels bliver (er) særdeles kraftig og krøllet....god fornøjelse med børsten, siger jeg bare, og ér begyndt at børste ham i al venskabelighed.

Filmklip?Hvalpeliv

Posted by Annie Mon, June 09, 2008 11:02:36

Så er stamtavlerne undervejs og der er bestilt tid til at stikke i hvalpe hos dyrlægen i næste uge.

Alle hvalpe spiser godt og står TIDLIGT op og leger med Tjalfe til jeg opgiver at falde i søvn til legelydene og går op og giver dem en håndfuld mad. Den håndfuld morgenmad kaster de sig glubske og glade over og så er der fred og ro til at resten af familien lige kan snuppe et par timer mere på øjet.

Mille er omsider begyndt at fælde sin pels i store totter, og det er rigtigt svært at holde hendes lange ører fri for filter, med al den løse pels. Heldigvis holder hun meget af al den opmærksomhed og nusning der følger med pelsplejen, så der er ingen problemer med at komme til med børsten. Eftersom hendes barsels-fæld fylder børsten med løse hår fler gange om dagen, er jeg begyndt at samle pelsen sammen og har tænkt mig at spinde den så snart jeg har samlet en portion. Måske kan der blive til et sæt pulsvarmere i løbet af et års tid....

Hvalpene dier stadig meget hos Mille, men de vil også gerne spise hvalpefoderet, så de skal nok få det lært før de flytter. Jeg ved fra sidste år, at Mille på et tidspunkt vil afvise hvalpenes forsøg på at skaffe sig et måltid hos hende, men jeg kunne godt tænke mig at de har helt styr på selv at spise til den tid, så jeg har tænkt mig at præsentere lidt leverpostej eller lakseolie i hvalpefoderet i løbet af næste uge for at gøre det endnu mere interessant.

Vapcammet er nedlagt, fordi hvalpene breder sig meget mere nu, og løber meget mere rundt når de er vågne så de er svære at fange på webcammet, hvor man mest bare ser en fartstribe passere forbi i ny og næ.

Eftersom det ikke længere kan lade sig gøre at skovle alle fore hvalpe op i favnen og bære dem ud, og eftersom de endnu ikke er gode nok til at komme når man kalder og derfor ikke selv kan gå ud i samlet flok, er jeg begyndt at bære dem frem og tilbage i transport-teltet, som de bruger som hule både ude og inde.

Blog Image

Helt flade!Hvalpeliv

Posted by Annie Mon, June 02, 2008 10:43:45

Blog Image

Jo, de KAN rent faktisk godt køres trætte!

Hvalpene har haft en travl weekend med masser af besøg og nusning og dertil en masse udetid og bedre plads indenfor, så søndag eftermiddag, efter spas med Soffis kommende ejere og bagefter besøg af de der viste sig at skulle blive Soyas nye familie, gik luften midlertidigt helt ud af den vilde bande, der for en tid var fuldståndigt ligeså blide og fredsommelige som tøjhunde. Eneste lyd fra dem på terrassen var blid snorken, men forbløffende nok var de klar til at fjolle rundt igen et par timer senere indenfor. Jeg overvejer at begynde at spise hvalpefoder i stedet for vitaminpiller, der må være helt utroligt meget energi i det stads!

5 ugerHvalpeliv

Posted by Annie Fri, May 30, 2008 13:46:31

Meget frække hvalpe spreder skræk, rædsel og stress indendøre med ballade og alt, alt for meget energi til deres hvalpegård, som selv de voksne hunde frygter midt på eftermiddagen, hvor mængden af ophobet energi og spillopper nærmer sig den kritiske masse.

Så går vi udenfor!

Og SÅ krudter vapsakkerne af for fulde gardiner og slås, bider, popcorner, fanger og nedlægger blade, grene, børn og alt hvad der i øvrigt rør sig eller blot tilfældigvis kommer på tværs.

Med efter ti minutter bliver den første hvalp søvnig og trækker i sikkerhed på skødet af mig og i løbet af en halv time - tre kvarter søger de allesammen borgfred og våbenhvile et sikkert sted.

Blog Image

Sådan fire varme og snorkende hvalpe på skødet er en helt ubeskrivelig følelse og man bliver aldeles blød om hjertet....og så ligner de jo noget fra et blad når de sover og er så yyyyndige!!!!

Blog Image

Næsten 5 ugerHvalpeliv

Posted by Annie Wed, May 28, 2008 10:30:27

Tjalfe eeeeelsker de hvalpe!
Så snart der lyder det mindste piv eller prut fra hvalpe-kravlegården springer han afsted for at se hvad der mon sker. Om der er nogen der leger og om de vil lege med ham....Han lege-knurrer, kurrer og puffer venskabeligt rundt med hvalpene så snart de gider. På besynderlig vis har han fantastisk føling med hvornår de ikke gider mere, og lader dem være i fred når de bliver trætte.

I går var det dejligt vejr, og hvalpene var udenfor for første gang

Blog Image

Mille nød den gode plads og lod sig villigt overmande

Blog Image

Soffi skulle lige smage lidt på havehynderne, før hun lokkede Tjalfe til at lege...Blog Image

Blog Image

Til sidst måtte også Soya overgive sig og faldt i søvn hos Mille, efter en hel del forsøg på at støve slagsmål op, kun afbrudt af vilde krumspring og kåd løben omkring.

Blog Image

Næsten 4 ugerHvalpeliv

Posted by Annie Wed, May 21, 2008 10:33:27

Hvalpene er nu blevet rigtigt gode til at gå selv, men de tøver stadig med at kravle ud af kassen på egen hånd, så når de sidder og kigger nysgerrigt ud af kassen giver vi dem gerne en hånd med at komme ud og så tumler de glade rundt i kravlegården:

Blog Image

Tjalfe vil rigtigt gerne være med, men bangebuksen er ikke helt sikker på præcis hvor farlig tand-enden på de små bæster er, så han er også lidt bekymret og holder vældigt øje med dem. Mille deler gerne hvalpe-tand-slibningen med andre, selvom hun stadig er noget vagtsom og skeptisk overfor fremmede gæster.

Hvalpene er bare glade og tillidsfulde. Smilla har vist sig at være vædigt modig og frygtløs overfor nye ting. Hun kastede sig også straks over hvalpefoderet og spiste adskillige stykker, som hun tyggede og smagte indgående på.

Blog Image

Og her tæver Smilla lige bolden

Blog Image

Der er virkelig gang i den når alle fire hvalpe tager fat på slagsmål og udfald mod alt hvad der rører sig, men energien rækker ikke så langt, og i løbet af et kvarters tid begynder krigerne at falde i søvn rundt omkring.....og så løfter vi dem tilbage i kassen og lader dem sove et par timer til de er klar til en runde mere....

PS: Stadig lidt bøvl med vap-cammet, men det kommer på af og til.